We hebben Resident Evil 2 Remake niet in deze poll meegenomen, omdat de game op het moment van de poll nog niet is uitgekomen. Wel ging Calvin al aan de slag met deze toffe remake. In onze Resident Evil 2 Remake review gaf hij aan dat er constant spanning is, de graphics en geluid indrukwekkend zijn en dat de game een hoge replay-waarde heeft.

5. Resident Evil

Dat ook games die ruim twintig jaar geleden uit zijn gekomen nog populair zijn blijkt maar weer uit de nummer vijf in deze lijst met de beste Resident Evil games volgens jullie. Hier staat namelijk de originele Resident Evil die al in 1996 uitkwam voor de PlayStation. Later werd de game ook nog uitgebracht op onder andere de Sega Saturn, PC, Nintendo GameCube en de Nintendo Wii. In 2002 werd er al een remake uitgebracht voor verschillende nieuwe consoles.

De eerste Resident Evil game speelt zich af in Raccoon City. Hier kun je spelen als Chris Redfield of Jill Valentine, beiden onderdeel van een groep topagenten die bekendstaan als de S.T.A.R.S. De twee gaan op onderzoek uit, omdat er een paar leden uit het team vermist zijn. Al snel zitten ze gevangen in een gebouw en worden ze omringd door zombies. Je speelt als één van de twee karakters en moet een weg vinden uit deze met zombies gevulde hel.