Foto: Steam

5. Groza-1

Dat de Russen goede wapens kunnen maken, was al duidelijk tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Menig Amerikaanse soldaat ruilde zijn M16 in Vietnam wel eens om voor een buitgemaakte AK-47, die tenminste wel bleef werken als er wat zand of water in kwam.

Ook de Groza-1 (bijnaam ‘Thunderstorm’) is zo’n betrouwbaar wapen en ziet er ook nog eens futuristisch uit. Je ziet het wapen vaak terug in games, waar het bijna altijd waardevol is om te hebben. Als klap op de vuurpijl is het ook nog eens een van de beste en sterkste PUBG weapons als het gaat om aanvalsgeweren.

In PUBG vind je de Groza alleen maar in Air Drop kratten, waardoor het krijgen van dit wapen kan erg riskant kan zijn. Mocht je er dus eentje vinden, dan heb je wel een heerlijk schietijzer in handen. De Groza deelt even veel schade uit als de AKM en heeft de op één na hoogste rate of fire in de game. Dit maakt het een ontzettend dodelijk wapen. De achillespees van het wapen is de lange herlaadtijd. Denk dus goed na voor je een magazijn van de Groza leegpompt!