Aangezien er ontzettend veel games zijn op de PlayStation 4 hebben we in deze lijst alleen de exclusieve games van Sony Interactive Entertainment (SIE) staan. Dit is de branche binnen Sony die verantwoordelijk is voor exclusieve games op Sony-platformen. Dit betekent dat pareltjes als Yakuza 6: The Song of Life en Persona 5 niet in deze lijst te vinden zijn. Die zijn namelijk ontwikkeld door SEGA en Atlus.

34. Knack (Metacritic: 54)

We beginnen deze lijst met beste exclusieve PS4 games met Knack, één van de eerste games die je op de PlayStation 4 kon spelen. De game werd niet al te goed ontvangen, omdat het meer leek op een demo die de prestaties van de PS4 liet zien dan een game die daadwerkelijk leuk was om te spelen. Het spelen werd namelijk al snel saai en was met uitstek ontzettend frustrerend en dat terwijl het bedoeld was als kinderspel!

33. Chimparty (Metacritic: 62)

De Playlink-game Chimparty geeft je de mogelijkheid om met maximaal vier spelers de strijd met elkaar aan te gaan in verschillende minigames. Deze zijn leuk om een paar keer te spelen, maar daar blijft het ook wel bij. Er zijn simpelweg leukere (Playlink-)games te vinden op de PlayStation 4, dus vandaar dat de game zo laag staat in het overzicht van de beste exclusieve PS4 games.

32. The Order: 1886 (Metacritic: 63)

Ook wist The Order: 1886 een wat mindere indruk achter te laten ondanks de visuele pracht en praal. De game is alleen niet zo leuk om te spelen, omdat de gameplay voornamelijk bestaat uit een paar keer drukken op een knop via quicktime events. Wat het allemaal niet beter maakt is het feit dat de game ontzettend kort is, terwijl de wereld juist zo ontzettend interessant is. Het is een leuke game die je voor een paar euro een keer in de aanbieding zou kopen, maar bij lange na niet één van de beste PS4 games die je exclusief op het platform kan vinden.

31. SingStar Celebration (Metacritic: 65)

Karaoke zorgt in de meeste gevallen voor een leuk feestje en met SingStar Celebration kun je dat nu ook gemakkelijk vanuit huis doen. Zo gebruik je je smartphone als microfoon en ben je klaar om de longen uit je lijf te zingen. Helaas gaat het je ontzettend veel kosten om alle nummers te krijgen, waardoor je sneller geneigd bent om de karaoke-versie van je favoriete nummer op YouTube op te zoeken.

30. Hidden Agenda (Metacritic: 66)

Een goede detective kan al snel voor een spannende avond zorgen, maar dat wordt allemaal nog vele malen beter wanneer je zelf bepaalt hoe het verhaal verloopt. Dat is precies wat je in Hidden Agenda doet en dat met maximaal vier spelers tegelijkertijd. Het is dan ook leuk om gezamenlijk te spelen tot je tegen de technische mankementen aanloopt die het spel af en toe plagen. Dat is dan ook precies de reden dat de game niet hoger te vinden is in dit overzicht met de beste exclusieve PS4 games.