Wij wilden Death Stranding en The Last of Us Part 2 ook in dit lijstje zetten, maar we hebben ze weggelaten omdat het niet zeker is of ze dit jaar uitkomen.

10. Twin Mirror

Twin Mirror is een adventure game die ontwikkeld wordt door Dontnod Entertainment en uitgegeven wordt door Bandai Namco. De trailer waarmee de game werd aangekondigd laat Sam zien, een journalist die is teruggekeerd naar zijn geboortestad Basswood in West Virginia. De omgeving is interactief, wat betekent dat je zelf mag bepalen waar Sam tegen spreekt. Er zijn meerdere eindes om te ontgrendelen, dus jouw keuzes hebben invloed op het verhaal.

De game heeft dezelfde makers als Life is Strange, waarbij keuzes en relaties ook bepalen hoe de game verloopt. Dit soort games worden de laatste tijd steeds populairder onder gamers, omdat de speler het gevoel krijgt zijn eigen persoonlijke verhaal samen te stellen en eigen einde te kiezen. Dit kwam bijvoorbeeld ook terug in Detroit Become Human met een verhaal over Androïden die een eigen wil krijgen. Deze game werd net als Life is Strange een groot succes, dus de kans is groot dat ook Twin Mirror onze harten weet te veroveren. Wat er ook gebeurt, de game staat in ieder geval op onze lijst met de top 10 beste PS4 games uit 2019 om naar uit te kijken.

Twin Mirror zal ergens in 2019 uitkomen. De releasedatum is op het moment van schrijven nog niet bekend.