Vorig jaar konden we genieten van titels als God of War en Marvel's Spider-Man. PlayStation heeft daarmee sterke nieuwe titels aan haar grote verzameling aan games mogen toevoegen. Alhoewel nog niet alle titels met honderd procent zekerheid zijn aangekondigd, ziet het er naar uit dat er ook dit jaar weer een sterke line-up klaarstaat. Tijd voor een lijstje met PlayStation 4 exclusives 2019, zodat jij er geen een hoeft te missen.

Ghost of Tsushima

Vorig jaar werd de game nog getoond tijdens de E3 Sony persconferentie. Sindsdien bleef het enorm stil rondom Ghost of Thushima. Momenteel is het nog niet bekend wanneer de game precies uitkomt, maar het lijkt erop dat deze nieuwe game mogelijk dit jaar zal verschijnen. Dat wordt dus nog even afwachten, maar het zou niet gek zijn als ergens binnen de komende maanden meer nieuws wordt bekendgemaakt over een releasedatum.

In ieder geval neemt deze exclusieve titel ons mee naar het Japan van 1274. We maken dus een flinke sprong terug in de tijd. In eerdere beelden zagen we grote landschappen in het verre Oosten en zagen we veel actie. Eerder zagen we al hoe je de held uithangt door op je paard een horde vijanden tegemoet te rijden om ze daarna in elkaar te hakken.

Het lijkt erop dat Ghost of Tsushima gameplay elementen van Assassin's Creed Origins zal gaan lenen. Zodoende moeten tijdens de gevechten slagen worden getimed en moeten aanvallen ontweken worden. Tijdens de laatste beelden tijdens E3 2018 werd ook duidelijk dat je een grappling hook kunt gebruiken om gebouwen te beklimmen en dat we hier te maken hebben met een open wereld game.