In deze lijst met beste open world games om naar uit te kijken kun je de grootste toppers van de komende tijd verwachten. Wel moeten de games een grote, open wereld bevatten en daardoor vallen er ook al snel een aantal games af. Verwacht hier dan ook geen Final Fantasy VII Remake, want daarvan is het tot op de dag van vandaag niet zeker of het de titel een open wereld gaat bevatten.

10. The Elder Scrolls VI

Wel kunnen we er vanuit gaan dat het volgende deel in The Elder Scrolls een open wereld gaat bevatten. Je hoeft alleen maar terug te kijken naar de eerdere games in de reeks: Morrowind, Oblivion en Skyrim. Die laatste wordt tot op de dag van vandaag nog steeds kapot gespeeld. Hoewel we tot nu toe alleen nog maar een kleine teaser van de game hebben gezien, spreekt de status van deze legendarische reeks voor zich en kunnen we niet anders dan de game meenemen in deze lijst met beste open world games om in de gaten te houden.

Die kleine teaser bevat namelijk ook al hints over de setting van het volgende deel in The Elder Scrolls volgens Todd Howard, de regisseur van de game. Online wordt gespeculeerd dat de setting High Rock zal worden, maar die regio is in een eerder game al een keer bezocht. Als er een nieuwe locatie aangedaan wordt voor het zesde deel wordt het volgens de fans met een Sherlock Holmes-mindset de regio Yokuda voordat deze naar de diepste krochten van de oceaan zonk. Het moge duidelijk zijn dat een mogelijke locatie al genoeg reden is om uit te kijken naar de game voor velen en dat terwijl The Elder Scrolls VI op het moment nog geen releasedatum heeft.