Zelfs de beste 3DS games kunnen het niet opnemen tegen de populariteit van de Nintendo Switch, maar dat betekent niet dat de handheld niet meer de moeite waard is! Er zijn de afgelopen acht jaar prachtige titels voor het apparaat uitgebracht en ook dit jaar mogen we daar weer wat pareltjes aan toevoegen.

5. Yo-Kai Watch 3

De Japans hitserie Yo-Kai Watch, waarin je monstertjes verzamelt, zit de Pokémon spellenserie qua populariteit al jaren op de hielen. Met wel drie verschillende soorten speluitgaven dit jaar laat de serie zien voorlopig nog niet van het toneel te verdwijnen. Yo-Kai Watch 3 behoort zelfs tot één van de beste Nintendo 3DS games van dit jaar!

In Yo-Kai Watch 3 ga je samen met hoofdrolspelers Nate en Hailey Anne op zoektocht naar de ondeugende Yo-kai wezentjes. De Yo-kai worden gebruikt tijden gevechten of om puzzels en problemen op te lossen. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg creatief en leuk om naar te kijken!

De spelwereld van Yo-Kai Watch 3 is ditmaal gebaseerd in Amerika, met als hoofdfocus de stad St. Peanutsburg, uiteraard een leuke woordspeling op St. Petersburg. Yo-Kai Watch 3 biedt een toegankelijk vechtsysteem geschikt voor jong en oud, afwisselende minigames en een pakkend verhaal.

Ben jij ondertussen al nieuwsgierig geworden naar deze Japanese spellenserie? Probeer dan nu één van de Yo-kai Watch spellen, want het zal ons niet verbazen als we volgend jaar weer van deze serie horen.