Foto: The Walt Disney Company

10. Guardians of the Galaxy Vol. 2

Als je ergens vrolijk van wordt dan is het wel Guardians of the Galaxy. Het team superhelden reist het universum af in stijl, met de nodige dosis humor en muziekklassiekers. In de film gaat Peter Quill (Chris Pratt) op zoek naar zijn verleden. Daarbij komen de helden alleen heel iets anders tegen, een vijand die het universum wil controleren.

De film zit vol met humor, Peter Quills grappen vliegen je om de oren. Evenals de droge humor van Drax (Dave Batista) die op een of andere manier altijd goed getimed is. Dus wil je eens even goed kunnen lachen terwijl je van sterke Marvel actie geniet? Kijk dan Guardians of the Galaxy Vol 2.

Lees onze Guardians of the Galaxy Vol 2. review en kom meer te weten over wat wij van de film vonden!

Foto: Netflix

9. When We First Met

Het verhaal in When We First Met gaat over Noah (vertolkt door Adam Devine) die verliefd wordt op Avery (gespeeld door Alexandra Daddario) tijdens een Halloween feest. Noah wordt alleen gefriendzoned door Avery en ontmoet haar pas drie jaar later. Avery is dan al getrouwd, Noah probeert haar toch terug te winnen door oude herinneringen terug te halen. Dit levert natuurlijk komische situaties op.

Uit het niets krijgt Noah de onverwachte kans om drie jaar terug in de tijd te gaan en zijn fout te herstellen, maar die kans krijgt hij opnieuw en opnieuw totdat het hem lukt. “All he needs is a second change to be her first choice.” De film kwam in februari 2018 uit en is een komisch meesterwerk, dus een terecht nummer negen in deze lijst met de 10 beste Netflix films waar je vrolijk van wordt!

Foto: Netflix

8. The Kissing Booth

Deze film is heel erg populair onder de jeugd, een film die iedereen met Netflix gezien moet hebben. Actrice Joey King, onder andere bekend van White House Down, vertolk Shelly in de film en heeft een geheime crush voor Noah Flynn, maar hij mag dat natuurlijk niet weten. De film is zowel romantisch als komisch.

De twee worden in de film alleen geforceerd om in een kissing booth te gaan zitten, dat loopt of heel goed, of heel slecht af. De film is een echte Netflix klassieker en staat hoog op veel hitlijsten. De film kwam uit in mei 2018 en is naast heel romantisch ook nog eens komisch. Een perfecte film om je humeur weer op de rails te krijgen.

Foto: Dutch Filmworks

7. Soof 2

Nederlandse klassiekers mogen niet ontbreken in deze lijst met de beste Netflix films waar je vrolijk van wordt. Het vervolg op de populaire Nederlandstalige dramafilm Soof is Soof 2. Soof wordt gespeeld door actrice Lies Visschedijk, ook bekend van Gooische Vrouwen, en speelt kok Soof. Ze houdt erg van koken en probeert daarom haar eigen kookbedrijf staande te houden, daarnaast moet ze ook nog eens voor haar gezin zorgen (3 kinderen).

Soof 2 is een film vol romantiek en humor. Soof is op zoek naar geluk, een nieuwe man en probeert haar leven naar haar scheiding weer op de rails te krijgen. Het tweede deel doet niet voor het eerste deel onder, de romantische komedie is namelijk van goede kwaliteit en zorgt voor buikpijn van het lachen. De film is nu nog op Netflix te zien.

Foto: Netflix

6. To All The Boys I’ve Loved Before

Een romantische komedie over geheime liefdes met actrice Lana Condor in de hoofdrol. To All The Boys I’ve Loved Before gaat over de geheime liefdes van Lara Jean Convey. Alle jongens op wie zij verliefd is geweest, krijgen allemaal tegelijk te horen wat ze voor hen voelde. Het zorgt voor komische, maar ook genante momenten.

De film is geschikt voor alle leeftijden, is toegankelijk en een film die je makkelijk een paar keer terug kan kijken. De film en het verhaal zijn simpel, maar wel boeiend als je er eenmaal aan begint. Op 17 augustus 2018 stond de film op Netflix en perfect om de wintermaanden door te komen. To All The Boys I’ve Loved Before zorgt ervoor dat je met een grijns van oor tot oor de kou trotseert.

Foto: Netflix

5. Set It Up

In deze komische Netflix film proberen twee assistenten hun bazen aan elkaar te koppelen. De twee assistenten doen dit niet puur uit goedwilligheid, ze proberen hun bazen namelijk wat rust te geven waardoor zijzelf het ook rustiger krijgen. Terwijl ze proberen hun bazen samen te krijgen beginnen ze ook gevoelens voor elkaar te krijgen.

De film is romantisch en komisch tegelijk. Zo kopen de assistenten bijvoorbeeld de persoon die de kiss-cam bestuurt om, waardoor beide bazen ineens in beeld komen. Of laten de assistenten de bazen vastzitten in een lift. Het plan ze samen te krijgen levert komische scenes op en zorgt voor een vleugje romantiek.

Foto: Netflix

4. True Memoirs of an international Assassin

Een schrijver in Amerika schrijft een verhaal over een dodelijke huurmoordenaar en doet dit op komische wijze. De schrijver wil het verhaal uitbrengen, maar komt erachter dat hij de rol van huurmoordenaar zelf moet aannemen om te overleven. De gebeurtenissen die de schrijver meemaakt komen overeen met die uit zijn verhaal, zo worden fictie en werkelijkheid gemengd.

De schrijver, gespeeld door Kevin James, is natuurlijk helemaal geen huurmoordenaar, terwijl anderen denken dat hij dit wel is. De film zit vol met komische scenes en dat zijn we wel gewend van Kevin James. Hij speelde voorheen in komedies Sandy Wexler, Paul Blart: Mall Cop, Grown Ups 2 en Here Comes the Boom. Een echte aanrader!

Foto: Dutch Filmworks

3. Mannenharten 2

De tweede Nederlandse film in deze lijst is Mannenharten 2. De film is al een tijdje uit, vanaf 2015 al, maar dat mag de pret niet drukken. In de film zitten veel bekende Nederlandse acteurs en actrices: Katja Schuurmans, Barry Atsma, Daan Schuurmans, Jeroen Spitzenberger en Hadewych Minis. De mannen in de film proberen hun liefde te vinden, maar dat gaat niet zonder slag of stoot en is moeilijk dan ze dachten.

Het is een film over liefde, verdriet, humor en de gang van het leven. De mannen in de film zoeken hun oude liefdes weer op, maar komen er soms achter dat hun relatie niet meer kan worden als hij ooit was. Een goede, Nederlandse komedie en dus perfect om in de koude wintermaanden mee opgevrolijkt te worden.

Foto: Netflix

2. Dumplin’

Deze film gaat over de dochter van een voormalig Miss Beauty die zich inschrijft voor haar moeders Miss Teen competitie. Er is alleen één probleem in de ogen van haar moeder: ze vindt haar dochter te dik. De moeder, Rosie, wordt gespeeld door Jennifer Aniston, bekend van Friends als Rachel Green. De dochter, Willowdean, wordt gespeeld door Danielle Macdonald. Ondanks dat de film een achtbaan van emoties is, geeft de film je een bevredigend gevoel.

De titel Dumplin’ is gebaseerd op de bijnaam die Willowdean krijgt vanwege haar postuur. De inschrijving staat symbool voor het niet in ‘het perfecte plaatje’ passen en haar inschrijving wordt gezien als protestbeweging. De film werd op 7 december 2018 op Netflix gezet.

Foto: Netflix

1. Father of the Year

Twee dronken vrienden houden een discussie over wiens vader de andere zou kunnen verslaan in een gevecht. Één van de twee vaders neemt de discussie te serieus en daarna gaat het alleen nog maar bergafwaarts. Banen zijn verloren, relaties verpest, toekomsten vernietigd en twee mannen van middelmatige leeftijd zijn knock-out. Ondanks alles wordt deze strijd komisch vertoond in Father of the Year.

De twee zoons die een paar weken thuis wonen voordat ze weer terug naar school gaan komen erachter dat hun vaders andere mensen zijn dan ze dachten. Het gaat om de strijd tussen twee vaders, redelijk serieus dus, maar deze film moet met een korreltje zout genomen worden. De film is namelijk chaotisch en komisch tegelijkertijd, daardoor spant Father of the Year de kroon in deze lijst met de beste Netflix films waar je vrolijk van wordt.

De 10 beste Netflix films waar je vrolijk van wordt

Dit waren ze dan, de beste Netflix films waar je van opvrolijkt deze donkere wintermaanden. Ben je het eens met onze keuzes? Laat in de comments weten welke films we hebben gemist! Bekijk ook ons artikel met de beste filmreleases van januari en verveel je deze maand niet.