Need for Speed is een serie die al jaren meegaat en enkele klassiekers neer heeft gezet. Denk bijvoorbeeld aan Need for Speed Underground en Most Wanted. De laatste jaren waren de games echter wat minder succesvol dan gehoopt.

Met de nieuwe Need for Speed gaat Electronic Arts terug naar de roots, terug naar de basis. Een beslissing die tot nog toe vooral heeft geleden tot positieve reacties.Wij zijn aan de slag gegaan met de bèta en zullen enkele speerpunten hieruit halen die Need for Speed terug aan de top moet krijgen.

De wauw-factor

En wat werden we dan ook weggeblazen op de E3 met een fantastische gameplay trailer, met overweldigende actie en prachtige graphics. Het eerste speerpunt is dan ook de grafische kwaliteit van de game. De nachtsetting van het prachtige Ventura Bay springt van je scherm af. Gecombineerd met geweldige lichteffecten en real-life cutscènes is het net of je meeleeft in een film.

Bij een racegame die focust op de ervaring van het racen is de gameplay natuurlijk heel belangrijk, maar daarnaast zeker ook de grafische pracht. Om deze reden zit er heel veel detail in het asfalt, de auto's, de omgeving en andere kleine dingetjes. De trailer en de bèta doen ons veel beloven. Hopelijk komt dit ook tot uitwerking in de uiteindelijke versie van de game. De graphics zijn desalniettemin zeker iets om in de gaten te houden.