1. Anthem

BioWare keert terug met een compleet nieuw IP. De studio is het meest bekend van langlopende series als Dragon Age en Mass Effect, maar waagt een gok met Anthem. De comfortzone wordt ingeruild voor een ambitieus en experimenteel idee dat grenzen tussen genres moet doen vervagen. Anthem is volgens BioWare te omschrijven als een mix tussen meerdere genres en past daarom niet in één hokje.

Qua looks en gameplay lijken er veel invloeden uit het universum van Bungies Destiny, Respawns Titanfall en het eigen Mass Effect te komen. Maar gebrek aan een eigen gezicht heeft Anthem vast niet, uitgaande van de trailers en interviews die voorhanden zijn. Hetzelfde geldt voor jou en je vrienden, waarmee je de hele spelwereld naadloos kunt doorkruisen; jij bepaalt je eigen, unieke supersoldaat.

Anthem komt op 22 februari naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

Welke games behoren tot jouw top 5 beste multiplayer games van 2019?

Deze vijf games zijn maar een kleine greep uit de enorme berg aan games die in multiplayer te spelen zijn. En dan hebben we het nog niet eens over alle aankomende DLC als Cuphead: The Delicious Last Course (enkel in local multiplayer te spelen) en Monster Hunter World: Iceborne. Waar kijken jullie het meest naar uit? Laat het ons weten in de comments!