Van sommige games is nog geen concrete releasedatum in zicht, slechts het jaartal 2019. We gaan er voor het gemak vanuit dat ze niet worden uitgesteld, hoop doet immers leven. Met de waslijst aan naderende games die in multiplayer te spelen zijn hoeven we ons niet druk te maken om het aanbod, maar om toch een selectie te maken: dit zijn naar ons idee de beste titels die je met vrienden móet spelen. En om clichés te vermijden: jaarlijkse games zoals FIFA zitten er bewust niet in.

5. Skull & Bones

Het was alweer aan het begin van de huidige generatie consoles dat er een ijzersterke ‘piratengame’ uitkwam. Ook al ging het in dit deel nog wel over de strijd tussen chaos en orde, het uitstapje naar een piratensetting maakte van Assassin’s Creed IV: Black Flag een ware klassieker en bracht de serie weer terug naar de top van de AAA-games.

Spoelen we door naar 2019, dan zien we de totstandkoming van de eerste spin-off daarvan: Skull & Bones. Ubisoft noemt de game zelf méér dan een spin-off, en wie weet heeft de ontwikkelaar wel gelijk. De invloeden zijn in ieder geval duidelijk. En dat is helemaal niet erg, want juíst de grootschalige gevechten op zee waren een genot om te spelen.

Dat dit enorm is uitgebreid met nieuwe modi, schepen en andere features maakt het wachten alleen maar lastiger. Toen deden we het in ons eentje, nu kunnen we ons opmaken voor chaotische en epische zeeslagen tussen meerdere spelers onderling. Dit maakt Skull & Bones zeker één van de beste multiplayer games die je in 2019 kan gaan spelen!

Skull & Bones komt dit jaar naar de PlayStation 4, Xbox One en pc.