Old Man's Journey

Old Man's Journey is een adventure game die ontwikkeld en uitgegeven is door Broken Rules voor Android, iOS, macOS, Windows en Nintendo Switch. Het spel staat in onze beste mobile games lijst, omdat het een uniek verhaal vertelt.

Het verhaal gaat over een oudere man die op een lange reis van zelfontdekking gaat. In het begin zie je de man naar zee staren. Vervolgens ontvangt hij een brief, waardoor hij een rugzak om doet, zijn wandelstok pakt en vertrekt. Er is geen sprake van dialoog in het spel. Het verhaal wordt verteld met beelden van herinneringen over het leven van de man. Elke herinnering is voor hem een belangrijke gebeurtenis, zoals een geboorte van een kind of een reis naar zee.

De besturing van het spel is simpel, je tikt of klikt op de plek waar je de man heen wil laten gaan. Het doel is om een route te creëren zodat de man zich veilig verplaatsen kan door de landschappen. Later in het spel komen wat puzzels voor en moet je erachter zien te komen hoe je bepaalde blokkades die op je pad komen, zoals stenen, kan laten verdwijnen.

Old Man's Journey kost €5,49 in de App Store en in Google Play Store.