Limbo

Limbo is een griezelige platform/puzzel game dat ontwikkeld is door Playdead. De kwam kwam uit op Xbox Live Arcade, PlayStation 3, PlayStation 4, Microsoft Windows en mobile. Het spel is 2D en volledig in het zwart-wit.

In het spel speel je als een naamloze jongen die door allerlei gevaarlijke omgevingen naar een meisje zoekt. De speelstijl zoals Playdead het noemde was ´trial and death´. Dit houdt in dat door de gruwelijke beelden van de dood van de jongen de speler wil voorkomen nog een keer dood te gaan en in oplossingen moet gaan denken. Ondanks het geen horrorspel is, zorgen de minimale omgevingsgeluiden en donkere plekken soms voor een wat enge sfeer. De grimmige sfeer zorgt ervoor dat het spel in onze top 10 beste mobile games lijstje komt.

De jongen in het spel kan naar links of rechts lopen, springen, klimmen en objecten duwen of trekken. Je komt allerlei gevaren tegen, waaronder berenvallen of gigantische spinnen. Ook hangen er gloeiende wormen in bomen, die zich zodra je langs loopt aan het hoofd van de jongen hechten. Hierdoor kan je nog maar is één richting lopen totdat je sterft.

Limbo kost €4,49 in de App Store en is kost €5,30 in in Google Play Store.