Plants vs. Zombies

Een ander spel in onze top 10 beste mobile games is Plants vs. Zombies, een tower defense spel dat ontwikkeld is door PopCap Games. Het spel was oorspronkelijk voor Windows en OS X, maar kwam later ook op iOS, Xbox Nintendo DS, PlayStation 3 en Android.

In het spel zijn huiseigenaren die verschillende planten gebruiken om te voorkomen dat zombies hun huizen binnenkomen. Spelers plaatsen allerlei soorten planten en schimmels rondom hun huis. Iedere plant en schimmel heeft een unieke verdedigingscapaciteit. Er zijn 5 tot 6 stroken in het speelveld. Door overdag bepaalde planten of schimmels te planten, kan je ´zon´ (beplantings kosten) verzamelen.

Je begint met een beperkt aantal seed pack-slots en types die tijdens de meeste levens te gebruiken zijn. Met in-game geld kan je het aantal slots verhogen. Er zijn allerlei soorten zombies met verschillende attributen. De eerste keer dat een zombie het einde van de rijstrook bereikt, vernietigt een grasmaaier alle zombies in die baan. Maar als het de tweede keer gebeurt, ben je Game Over.

Plants vs. Zombies is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play Store.