Florence

Ook Florence is te vinden in ons lijstje van de top 10 beste mobile games. Florence is een game met een uniek karakter. Het is zowel een interactief verhaal als een game die verscheen op 14 februari 2018 (Valentijnsdag). Het spel is ontwikkeld door Mountains en uitgegeven door Annapurna Interactive voor iOS en Android. Het spel is geïnspireerd door Monument Valley. De hoofdontwerper van het spel, Ken Wong, wilde games maken waarin geweld niet voorkomt en de focus leggen op een verhaal.

Het verhaal gaat over de 25-jarige hoofdpersoon Florence Yeoh en haar dagelijkse routine. Ze komt Krish tegen, een cellist die zich in het park bevindt. Er vindt weinig dialoog plaats. Het verhaal wordt verteld door middel van een reeks korte hoofdstukken. Door puzzels op te lossen kom je steeds meer over het leven van Florence te weten.

De game is verdeeld in 20 hoofdstukken die weer verdeeld zijn in zes akten. Elk hoofdstuk en akte vertellen een deel van het verhaal en laten de groei en verandering van het personage zien. Los van puzzels zijn er korte minigames die over de gedachten en acties van Florence gaan.

Florence kost €3,49 in de App Store en kost €2,99 in de Google Play Store.