Wat vind jij de beste Metroidvania? - XGN Doe Mee

In het laatste weekend van juni wilden wij graag weten wat jullie verwachtingen rondom Project Scarlett zijn. Microsofts nieuwste console werd tijdens de E3 2019 bekendgemaakt en heeft zelfs een releaseperiode gekregen: eind 2020 moet de krachtpatser in diverse huiskamers staan. En met Halo Infinite als launchtitel is het begin goed, maar zoals Spiral al zegt:

Spiral – Level 9

Ik denk zelf dat ze niet kunnen achterblijven en waarschijnlijk met net iets krachtigere console dan PS5. Toch zullen ze het niet winnen en een mooie 2e plaats zullen behouden. Persoonlijk heeft PlayStation toch meer exclusieve games en zal toch mijn voorkeur voor blijven.

En daar komt een groot probleem van de Xbox One bovendrijven. De console heeft, in vergelijking met de PlayStation, toch wel erg weinig exclusieve titels die de verkoop van een console omhoogstuwen of juist de reden zijn om een Xbox te kopen. Microsoft heeft de laatste jaren dan ook geld geïnvesteerd in meerdere studio’s om exclusieve titels af te leveren. Het is wachten wat het bedrijf uit Redmond allemaal gaat laten zien.

Goed, van Microsoft en haar console gaan wij naar een bepaald gamegenre: de Metroidvania. Het genre heeft zijn naam van Nintendo’s Metroid en Konami’s Castlevania: Symphony of the Night en draait vooral om het verkennen van een grote wereld, waar sommige deuren gesloten blijven totdat jij een bepaald item hebt gevonden. Onze vraag is dan ook:

Wat vind jij de beste Metroidvania?

Recente titels als Owlboy, Hollow Knight en Guacamelee! zijn schoolvoorbeelden van een Metroidvania, maar er zijn natuurlijk meerdere titels. Maar wat vind jij de beste Metroidvania? Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij die titel de beste Metroidvania vindt. Dan zien wij jullie volgende week bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijn weekend gewenst!