Beste indie games 2018 op Indigo - Nederland als indie hart
Foto: Kevin de Bruin

Afsluiter beste indie games 2018: Space Vikings

Een ander spel dat ons in zijn ban wist te houden is Space Vikings. In dit spel pak je met vier, vijf of zes spelers de controllers op voor een maffe co-op actie. Een speler krijgt de belangrijke taak om een groot fort te verdedigen en de anderen krijgen de taak om alle kristallen uit het fort weg te roven. Ondertussen zitten de dieven elkaar ook in de weg, want de winaar is degene die straks de meeste kristallen in zijn bezit heeft.

Met Space Vikings neemt Napalmtree een redelijk risico, omdat co-op games het over het algemeen niet bijzonder goed doen op de markt. Martijn van Buul, Game Developer bij Napalmtree, ziet dit daarentegen niet echt als een probleem.

"Het mooie is dat je als ontwikkelaar constant wordt uitgedaagd een balans te vinden in risico en betaald werk. Bij een indie ontwikkelaar kun je makkelijker voor het risico gaan omdat je vaak meerdere kleine projecten naast elkaar hebt lopen.¨

Bij Space Vikings had Napalmtree het geluk dat ze al een samenwerking heeft lopen met Airconsole, het platform waarop de game zal worden uitgebracht. Hierdoor kan het, het risico nemen om toch een co-op game te maken waarin vikingen alles doen om kristallen te bemachtigen. Dit is bijzonder want voor weinigen is co-op succes maar weggelegd, met uitzondering natuurlijk van het populaire Overcooked en wat andere co-op Indie games.

Het is nog onbekend wanneer Space Vikings op de Airconsole verschijnt. Het liefst wil de ontwikkelaar deze gelijktijdig uitbrengen met een eventuele Nintendo Switch-versie.