Beste indie games 2018 op Indigo - Nederland als indie hart
Foto: Kevin de Bruin

Solace State

Dat indie games een persoonlijke lading kunnen hebben, blijkt erg sterk bij de volgende titel. Aan alle kanten is te merken dat het verhaal van de volgende visual novel volledige is gedreven door een persoonlijk verhaal en bijbehorende emoties.

Terwijl verhaalteksten over het scherm rollen worden de nieuwe situaties van deze visual novel met een indrukwekkende transitie het scherm ingeduwd. We worden ondergedompeld in een wereld waarin democratie niet vanzelfsprekend is en er moet worden gevochten voor het vrije woord. Wanneer Tanya Kan over haar project vertelt, is het net als ze haar nieuwste kindje laat zien: er is veel tijd en moeite gestoken in het onderhouden van de game.

De ontwikkelaar benadrukt hoe indie teams emotionele verhalen in een Indie game kwijt kunnen. Haar roots liggen in Hong Kong, maar jaren terug emmigreerde ze naar Canada.

¨Er is geen democratie en dat fascineerde mij dan ook om uit te zoeken hoe het is om in een democratische samenleving te wonen.¨

Zelf lijkt ze een groot voorstander van democratie. Solace State is een persoonlijk zoektocht hierin die wordt verteld aan de hand van een grauwe art style.

Release van Solace State kan nog minimaal een jaar op zich laten wachten. Wanneer de game uitkomt, kun je het spel op de PC spelen.