Visage

Officieel is deze game nog niet uitgekomen, de versie die je op het moment van schrijven kan kopen is een Early Access-versie op Steam. Toch kunnen we Visage niet overslaan als we het hebben over de beste horror games van 2018. De game wordt ontwikkeld door nieuwkomers SadSquare en de game werd gerealiseerd na een succesvolle Kickstarter campagne in 2016.

Gameplay beelden van Visage doen meteen denken aan het kleine meesterwerkje P.T. van Konami, vergelijkbaar met games als Layers of Fear en Allison Road. Dit merk je aan de fotorealistische graphics en het feit dat de game zich (deels) afspeelt in een normaal huis.

We willen alleen niet suggereren dat Visage zomaar een P.T. kloon is, want dat zou de game tekort doen. Het huis waar de game zich afspeelt is als een soort doolhof in elkaar gezet, met onverwachte enge gebeurtenissen achter de vele deuren. Zoals elke goede horrorgame zijn de middelen om jezelf te beschermen schaars; je moet dus goed om zien te gaan met de beperkte hulpmiddelen die je hebt.

Visage is nu beschikbaar in Early Access voor pc via Steam.