Alhoewel seizoen 2 al in november 2016 werd aangekondigd, hebben we daarna bar weinig meer gehoord over de tweede jaargang van Hitman. Waarschijnlijk heeft het vrijkopen van IO Interactive, ontwikkelaar van Hitman, van Square Enix enige vorm van vertraging opgeleverd. Toch ligt een release van seizoen 2 in 2018 nog altijd in de lijn der verwachtingen, mede omdat IO Interactive de rechten nog heeft. Tot die tijd kun je nog altijd het eerste seizoen spelen, want die heeft ook genoeg vermakelijke levels.

6. Episode 5: Colorado

Tegen het einde van het seizoen wordt Agent 47 naar Colorado gestuurd. Niet om te genieten van de prachtige natuur, maar om naar een omgebouwde boerderij te gaan die nu dient als trainingslocatie voor een private militaire organisatie. Daar lopen namelijk vier leiders rond die het niet zo goed voor hebben met de vrede in de wereld. Aan jou om ze om te leggen.

Op voorhand klinkt de Colorado Episode dus interessant. In plaats van twee, moet je vier doelwitten omleggen. Dat gaat natuurlijk gepaard met de nodige uitdaging. Aangezien je je op een militaire trainingslocatie van een illegale bende bevindt, is iedereen gewapend en per definitie vijandig tegen jou, behalve als je undercover gaat.

Zodoende moet je dus van goede huizen komen om ongezien je vier tegenstanders te vermoorden. In tegenstelling tot de andere episodes gaat dat in Colorado gepaard met veel minder ruimte voor creativiteit. Dat heeft grotendeels met de kleine, sfeerloze boerderij te maken. Het leveldesign straalt weinig creativiteit uit en daar wordt de gameplay in meegetrokken.

Desondanks wisten we ons zeker wel te vermaken met Hitman Episode 5: Colorado. Niet voor niets kreeg het in onze review een keurige 7,5. Niet één van de beste Hitman episodes dus, maar wel de moeite waard om te spelen.