Alle games in deze lijst zijn alleen te spelen op PC of alleen gratis op de PC. Deze lijst met de beste gratis multiplayer shooters bevat zowel third-person als first-person games. Hierin wordt dus geen onderscheid gemaakt. Laten we snel beginnen met de nummer tien in deze lijst met de beste gratis multiplayer games voor PC.

10. Combat Arms

Deze lijst wordt afgetrapt door een regelrechte klassieker. Combat Arms werd oorspronkelijk al in 2008 uitgebracht. Combat Arms combineert kneiterhard knallen met tactisch samenspel in een game die er prima uitziet. De game van Nexon is een first-person shooter. In juli 2012 werd de game ook nog eens uitgebracht op Steam en sindsdien zijn er meer dan 10 miljoen spelers.

In sommige games, vooral eSports, speel je constant dezelfde modus, maar dat geldt niet voor Combat Arms. Er zijn verschillende modi met andere doelstellingen. Zo kun je Elimination spelen, waarbij het puur draait om het elimineren van vijanden. Bij Capture The Flag moet je proberen de vlag van het andere team naar je eigen basis te brengen. Hierbij tellen de eliminaties dus minder zwaar mee, behalve wanneer je degene met de vlag op het laatste moment een kogel door zijn hoofd jaagt.