5. Razer Phone 2

Het eerste toestel in deze lijst met beste gaming smartphones van 2018 is de Razer Phone 2. Deze smartphone is speciaal ontwikkeld voor gaming en is in oktober 2018 uitgekomen. Het toestel heeft een sterke batterij, prima scherm en een goede processor. Ideaal dus om een lekker potje te gamen.

Wat in deze special wel duidelijk wordt, is dat alle Android toestellen gebruik maken van dezelfde processor: de Snapdragon 845. Dit is de allerbeste processor in de Android-wereld. Games als Fortnite en PUBG kunnen moeiteloos op dit toestel worden gespeeld; ga dus voor die eerste Victory Royale of Chicken Dinner op je mobiel. Het scherm is kleiner dan dat van de andere toestellen in deze lijst. Het betreft een 5.7 inch LCD scherm, terwijl de andere schermen allemaal OLED zijn.

De batterij is dan weer wel subliem. Met het minder grote scherm is een 4000 mAh batterij erg goed. Hoe lang de smartphone precies meegaat is moeilijk te zeggen, want dit ligt aan de helderheid van je scherm en de game die je speelt. Dit geldt ook voor de andere smartphones in deze lijst. Op een dag kan je koninkrijk in Civilization een heel stuk groter zijn en kan je erg veel trofeeën winnen in Clash Royale. De batterij houdt het toch wel vol. Deze telefoon is ook een van de goedkopere opties in deze lijst. Voor de Razer Phone 2 betaal je namelijk 850 euro. Mede door de prijs is het de één van de beste gaming smartphones van 2018.