5. Super Mario Party

De Mario Party spellen hebben mij de afgelopen jaren nog maar weinig geboeid. Vroeger toen ik jong was speelde ik de allereerste Mario Party voor de Nintendo 64 (en later Mario Party 3) wel eens na school met vrienden of met mijn zus, maar dat eindigde vaak in haat en nijd. Wanneer ik aan het verliezen was zag ik die vriendjes maar al te graag naar huis gaan en mijn moeder heeft regelmatig de Nintendo 64 moeten uitzetten omdat mijn zus en ik elkaar in de haren vlogen.

Mario Party 4 en de ontelbaar daaropvolgende delen (vergeet de handheld titels niet!) heb ik allemaal merendeels aan mij voorbij laten gaan. Pas toen Super Mario Party werd aangekondigd voor de Switch kreeg ik weer interesse in de serie. Het feit dat je de Switch overal mee naartoe kan nemen, betekent dat je nu overal iedereen kan uitnodigen voor een potje Mario Party en dat kan nog wel eens leuk uitpakken!

Super Mario Party biedt de klassieke Ganzenbord-achtige gameplay waarmee de serie ooit begon. Maar het zijn de Monopoly-achtige twists en verrassingen die er voor zorgen dat je in het spel af en toe over lijken gaat. Gelukkig nu dat ik ouder en wijzer ben kan ik beter tegen mijn verlies. Super Mario Party heeft mij als één van de beste games van 2018 enkele hele leuke avonden bezorgd, ook terwijl ik keihard aan het verliezen was! Ach, het is maar een spelletje.