Nu ben ik iemand die van alle soorten redelijk thuis is en na meer dan vijftig games van dit jaar gespeeld te hebben, was het een flinke uitdaging om ze terug te brengen naar een top tien. Van games voor op je mobiel tot de grootste blockbusters op de consoles, alles kwam voorbij. Helaas kunnen er maar tien belanden in deze lijst met beste games in 2018.

10. Detroit: Become Human

Een goed verhaal weet al snel mijn aandacht te trekken en al helemaal wanneer er veel keuzes gemaakt kunnen worden, dus ik was erg blij met de release van Detroit: Become Human. Van begin tot eind heb ik genoten van de robotrevolutie en de vele keuzes die ik tijdens mijn tien uur-durende avontuur heb gemaakt.

Helaas wist de game me niet te motiveren om het allemaal nog een keer dunnetjes over te doen om een ander einde te krijgen en dat is precies de reden waarom de game niet hoger staat voor mij als één van de beste games in 2018. Er waren zoveel keuzes, maar ik had geen interesse om erachter te komen hoe het verhaal anders uit zou pakken. Dit was mijn verhaal en ik vond het wel prima zo.

Detroit: Become Human is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4.