Eerder kon je al van verschillende redactieleden lezen welke games zij de beste games van 2018 vonden. In deze lijst staan de tien beste games van 2018 die we dit jaar willen bekronen. Er zijn natuurlijk veel meer dan tien games die fantastisch waren, dus daar hebben we een speciale plek voor in het deel eervolle vemeldingen.

10. Shadow of the Tomb Raider

We beginnen deze lijst met beste games van 2018 met een knal, iets wat Shadow of the Tomb Raider zelf ook goed weet te brengen. Het afsluitende deel in de reboot-trilogie wist een flinke indruk te maken op Kevin, zoals je in de review al kon lezen. Het is niet verwonderlijk, want de game speelt van begin tot einde fantastisch in een avontuur waarin je met Lara de Maya-tempels bezoekt in Zuid-Amerika.

Dat is slechts het tipje van (in dit geval) het Andes-gebergte, want in de game mag je lekker op ontdekkingsreis gaan. Uitgestrekte jungles inclusief de dodelijke dieren staan op je te wachten die je op eigen houtje kunt ontdekken. Wat je vindt zijn tombes vol schatten, uitdagende puzzels waarvan je je soms even achter de oren moet krabben en een spannend verhaal dat je in één keer uit wil spelen.

Shadow of the Tomb Raider is nu verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.