Foto: BagoGames

Beste gamelevels ooit – Wat is het?

Het gebeurt wel vaker dat een gamerelease compleet overschaduwd wordt door het uitkomen van meerdere grote titels en daardoor vaak niet wordt opgemerkt door gamers. Niet alleen draait het dan om de naam van de titel of de reputatie van de ontwikkelaar, maar ook de vele marketing eromheen. Een game als Red Dead Redemption 2 had een scala aan reclameborden, tv-spotjes en trailers om gamers lekker te maken voor het aankomende avontuur in het Wilde Westen.

De latere maanden in het jaar zijn dan ook weggelegd voor de grotere series en de nieuwste toevoegingen; Call of Duty, Battlefield, FIFA en Assassin’s Creed zijn bijna jaarlijkse aanwezigen, terwijl ook andere grote titels, zoals het eerdergenoemde Red Dead Redemption 2, in die maanden verschijnen.

Maar wat als jouw titel nu precies in de periode uitkomt dat twee van de grootste shooterfranchises een nieuwe telg verwelkomen? Er is dan een grote kans dat die game volledig ondergesneeuwd raakt door de twee recente releases. Juist dat overkwam Respawn Entertainments Titanfall 2. Door het uitkomen van Battlefield 1 en Call of Duty: Infinite Warfare waren er weinig gamers die oog hadden voor de shooter.

En dat is bijzonderlijk jammer, want de game werd na de release warm onthaald door gamers en de pers. Wij gaven de titel een 7.5 in de review en waren enthousiast over de “ijzersterke campagne”. En één van die levels in die sterke singleplayermodus is het level Effect and Cause.