Beste gamelevels ooit gemaakt - Three Leaf Clover uit GTA IV

Beste gamelevels ooit gemaakt – Wat is het?

Het is inmiddels niks nieuws dat liefhebbers van de Grand Theft Auto vaak jarenlang moeten wachten op een nieuw deel in de desbetreffende serie. Zo ook bij het officiële vierde deel van Rockstars paradepaardje: GTA IV. Twee jaar na de release van Grand Theft Auto: San Andreas wordt GTA IV officieel uit de doeken gedaan en kijken fans lekkerbekkend vooruit naar de release.

Die release volgt uiteindelijk op 29 april 2008 en Rockstar Games schotelt een game van immens formaat voor en wordt laaiend enthousiast ontvangen door fans en pers. Wij schrijven elf jaar geleden het volgende over GTA IV in de review:

“Grand Theft Auto IV is wat we ervan gehoopt hadden: een geweldige verhaallijn, uitdagende missies, een prachtige stad en een verslavende online multiplayer. Wat hadden we nog meer gewild?”

Als hoofdpersonage Niko Bellic dwaal je door Liberty City en help je vrienden en familie met hun perikelen, want ervoor zorgt dat jij vaak in benarde situaties terechtkomt. Denk bijvoorbeeld aan de Ierse familie McReary die flink wat op haar kerfstok heeft staan en waar jij mee in aanraking komt. Diezelfde Ierse familie heeft een groots plan opgezet om een flinke buit binnen te halen: een bankoverval. En dat is de missie Three Leaf Clover.