Jaarlijks worden er tijdens de eerste week van december verschillende prijzen uitgereikt tijdens The Game Awards. Het is een prijsuitreiking opgezet door Geoff Keighley die volgens de regisseur van A Way Out een stuk beter is dan de Oscars. Er worden jaarlijks ook veel aankondigingen gedaan en de geruchten over wat er dit jaar allemaal voorbij gaat komen vliegen je op het internet rond de oren. Dit zijn de tien beste Game Awards 2018 geruchten over aankondigingen die we mogelijk gaan zien!

10. Death Stranding releasedatum

We beginnen deze lijst met beste Game Awards 2018 geruchten met het gerucht dat de releasedatum van Death Stranding mogelijk wordt onthuld. Het gerucht komt van de Braziliaanse website Combo Infinito die meldt de game door middel van een nieuwe trailer de releasedatum bekend gaat maken. De trailer zou ook gameplay van Death Stranding moeten bevatten.

Wat het gerucht iets meer grond heeft is dat Hideo Kojima, de maker van Death Stranding en Geoff Keighley persoonlijke vrienden zijn. Dit was de afgelopen jaren al vaker te zien tijdens The Game Awards, want in 2015 maakte Keighley tijdens de Game Awards duidelijk dat Kojima een prijs had gewonnen maar niet in ontvangst mocht nemen. Het ging om Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, maar uitgever Konami liet niet toe dat Kojima naar de Awardshow ging.

Een jaar later, in 2016 ontving Kojima nog een prijs voor Icoon uit de Industrie en werd er een trailer voor Death Stranding getoond. De game werd in 2016 tijdens E3 onthuld en heeft sindsdien elk jaar tijdens The Game Awards een trailer onthuld, dus het zou niet vreemd zijn als dat dit jaar weer zo is. Wat het gerucht alleen maar sappiger maakt, is dat de releasedatum van Death Stranding mogelijk al gelekt is door Walmart.