Over de jaren zijn er meer dan genoeg shooters uitgekomen dan dat je op honderd handen kunt tellen. Daarom verdelen we de beste shooters in twee lijstjes, namelijk deze en de beste third person shooters. Voor nu is het tijd om de beste FPS games op een rijtje te zetten.

10. Borderlands 2

We trappen deze lijst met beste FPS games aller tijden af met Borderlands 2 die alweer in 2012 op de markt verscheen. Het tweede deel wist haar eigen plekje binnen het FPS-genre te creëren en kunnen we wel de opa van het looter-shooter genre noemen. Door verslavende gameplay aan te bieden en de constante jacht op nieuwe wapens, wist de game elke keer weer de drang om te beter te worden te kietelen.

De game was dan ook een kruising tussen FPS en RPG die we sindsdien veel vaker hebben gezien, maar zelden werd het zo goed uitgevoerd als in Borderlands 2. De aanstekelijke humor, memorabele personages en de mogelijkheid om de game ook nog eens volledig co-op te spelen zorgde voor een fantastische game die we tot op de dag van vandaag nog steeds met plezier spelen. Alleen de levelscaling in co-op was niet helemaal top, maar voor de honderden uren die we verloren aan de game nemen we dat voor lief.