Rugtas om, notitieblok mee en altijd bewapend met (scherpe) vragen. Dora kan je afschrijven, want het avontuur op de E3 met mij was een heuse survivaltocht. De omvang van het de beurs was fenomenaal, met vele spoorzoek missies van dien. Maar wat een mooie titels zijn er dit jaar gecheckt en voorbij gekomen!

Voor mijn persoonlijke top 5 beste E3 2017 games heb ik ervoor gekozen om titels te behandelen die ik nog niet eerder voor de beurs gespeeld heb. Helaas moeten we dan afscheid nemen van een titel als Total War Warhammer 2, maar gelukkig is er enorm veel vergelijkingsmateriaal overgebleven. Voor de rest wil ik vooral zeggen: deze top 5 beste E3 2017 games gaan je sokken uit je schoenen blazen.

5. PES 2018

We trappen af met mijn persoonlijke numero 5 en wat is dat toch een moeilijk begin! Uiteindelijk is deze plaats behouden voor één van de eerste voetbalgames die in mijn ogen ook daadwerkelijk weet te scoren. Het gaat hierbij om Pro Evolution Soccer 2018.

Deze game is een enorme verbetering ten opzichte van het vorige deel. Features zoals betere balcontrole, realistischere modellen en een nieuwe 3vs3 modus maken het heer en meester van de franchise. Daarnaast is ook het tempo iets uit de game gehaald, waardoor het arcade-element een flink stuk geminderd is. Allemaal erg prettig voor het oog en de gameplay!

Het kronen van PES 2018 tot de nummer vijf deze lijst heeft misschien ook enigszins te maken met het feit dat het eerste potje met een mooie overwinning behaald werd. Het digitale publiek, dat zeer gedetailleerd is, ging uit z'n dak om het doelpunt dat team Liverpool erin wist te knallen. En dit alles wat ik gezien heb, is slechts het begin van een drie jaren plan om de franchise tot ongekende hoogte te brengen.