8. Super Mario Odyssey

Na al die gewelddadige monsters is het tijd voor een wat lief diertje. In Super Mario Odyssey kun je met je nieuwe pet van alles overnemen en besturen. Goomba's, Paratroopa's, een racewagen coureur én ook een big bad ass Dinosaurus. Wanneer je voor korte tijd in de huid van het beest kruipt, zal niets en niemand je nog kunnen stoppen.

Inhoudelijk voegt de dino niets aan het spel toe wanneer je hem al snurkend in één van de eerste levels tegenkomt. Je krijgt even de volledige controle over zijn gevaarlijke lichaam, maar je hebt hem absoluut niet nodig om het level uit te spelen. Toch geeft het een enorme kick om even je zo sterk en machtig te voelen. Het liefst had je het beest heel het spel lang meegenomen om hem zelfs in een gevecht tegen Bowser te gebruiken.

Deze game verscheen op de Nintendo Switch en kreeg een 9.7 in de Super Mario Odyssey review. Alhoewel dit hoge cijfer ook te danken is aan een heleboel niet dino-gerelateerde momenten van deze game, heeft het ritje als dinosauriër het spel nog toffer gemaakt.