In totaal zijn er 45 Days Gone skills om vrij te spelen in de game. Een flinke kluif en daarom is het handig om te weten welke je als eerste vrij moet spelen. De skills zijn opgedeeld in de categorieën Melee, Ranged en Surival waarbij je per categorie minstens twee skills moet aanschaffen om een nieuw laag skills te ontgrendelen. Dit zijn de vijf beste Days Gone skills om als eerste je pijlen op te richten.

Field Repairs - Melee

We beginnen deze lijst met beste Days Gone skills die essentieel zijn in het begin met Field Repairs uit de Melee categorie. Met deze skill kun je wapens die je gebruikt in een handgemeen repareren met scrap dat je tijdens je reis veel zal vinden. Dit is ontzettend handig aangezien je vooral in het begin constant op de vuist gaat met de Freakers.

In plaats van dat je wapen dan steeds breekt, kun je deze nu gemakkelijk repareren. Wel moet gezegd worden dat het handig is om goed af te wegen wanneer je een wapen repareert. Als er namelijk drie andere wapens in de buurt zijn van vergelijkbare kwaliteit is het een beetje zonde om je scrap te verspillen aan een dure reparatie.