Crowdfunding is tegenwoordig de manier om als indie-ontwikkelaar jouw game te financieren. Maar dat gamers jouw product mooi vinden, betekent niet dat het eindresultaat ook goed zal zijn. Gelukkig zijn er genoeg crowdfunding games die ook zeker wel je tijd waard zijn en deze tien zijn de beste

10. Yooka-Laylee

Een groepje oud-medewerkers van Rare had het geniale idee om een spirituele opvolger van Banjo-Kazooie te maken. Onder de naam Playtonic Games werd er een Kickstarter campagne gestart voor de game Yooka-Laylee. Op het moment dat de campagne begon, werkten er maar zes mensen aan deze game! Gelukkig werd de Kickstarter een succes en kon Playtonic Games het team uitbreiden naar vijftien personen.

Toen de game uitkwam, was niet iedereen even positief. Terwijl de meeste mensen het erover eens waren dat Yooka-Laylee een geweldige homage was aan oude games zoals Banjo-Kazooie en Donkey Kong Country, was niet iedereen blij met de besturing en de camera. Wij hebben de game een 8 gegeven in onze Yooka-Laylee review. Wil je de game spelen, dan kan dat op PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.