Microsoft, Sony en Nintendo hebben in de afgelopen twintig jaar veel verschillende consoles uitgebracht. Iedere keer dat er een nieuwe console uitkomt, worden er (kleine) veranderingen doorgevoerd aan de controller. De controller wordt kleiner, de knoppen worden net anders gepositioneerd en in sommige gevallen moet de controller op een hele andere manier worden gebruikt.

De beste controllers aller tijden

Hieronder trappen we onze top 5 met de beste controllers volgens jullie af. De drie meest bekende consoles doen allemaal een duit in het zakje. De allernieuwste controllers lijken erg populair te zijn, maar er zit ook een klassieker tussen. De controller op de eerste plaats kreeg ruim dertig procent van stemmen en is de overtuigende winnaar.

5. Nintendo Switch Pro controller

De Nintendo Switch is sinds de release razend populair en dat mede dankzij de releases van enkele toffe exclusives, zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey. De Joy-Con controllers zijn anders dan je van de meeste consoles gewend bent. Wel kun je de twee controllers los van elkaar gebruiken om zo co-op of tegen elkaar te spelen. Wanneer je dit toch niet fijn vindt, kun je kiezen voor de Nintendo Switch Pro Controller.

Deze controller heeft wat meer weg van de klassieke Nintendo controllers. De controller is een stuk groter dan de Joy-Cons en dat lijkt voor veel mensen een enorme pré. De Nintendo Switch Pro controller staat uiteraard niet voor niets op de vijfde plaats in deze lijst met de beste controllers volgens jullie. De controller laadt in zes uur volledig op, waarna je er weer veertig uur gameplezier aan beleeft. Voor de Nintendo Switch Pro controller betaal je 69 euro.