Battletoads is natuurlijk een titel die bij menig volwassene nog vers in het geheugen gegrift staat. De eerste game uit 1991 ging over drie pratende padden die op de NES uitkwam en stond bekend om de onwijs moeilijke Battletoads gameplay die op sommige momenten ontstond. De vraag is of het nieuwste deel, dat je wederom met drie spelers via couch co-op kunt spelen, voor dezelfde stijl gaat of dat er ook een jongere doelgroep wordt bediend.

Nieuwe look

Op het eerste gezicht zou je denken dat er volledig wordt ingezet op het bedienen van die jongere doelgroep en dat is ook niet zo gek. Er is gekozen voor een artstyle waar mening kind bekend mee is, dankzij de animatieseries die je vandaag de dag op Disney XD en Nickelodeon terug kunt vinden. Deze 2.5D-stijl leent zich erg goed om de aandacht van kinderen te trekken, maar wordt binnen gaming niet altijd even goed ontvangen.

Toch moeten we zeggen dat wij na onze sessie tijdens gamescom redelijk te spreken zijn over de artstyle. Deze sluit namelijk goed aan bij de toon van de game. Flauwe grappen volgen elkaar in een hoog tempo op en serieus hoef je het verhaal niet bepaald te nemen. De padden zetten elkaar constant voor schut en reageren op alles en iedereen met wie hun pad kruist.