In totaal zullen er inclusief de proloog vijf Battlefield 5 War Stories zijn, maar daar zitten wel wat haken en ogen aan. De proloog is namelijk wel te zien als aparte War Story, maar is qua lengte niet vergelijkbaar met de rest. Daarnaast is de laatste War Story, The Last Tiger niet vanaf lancering speelbaar. Die komt namelijk pas in december.

Nordlys

In Parijs konden we van alle Battlefield 5 War Stories het Nordlys-verhaal volledig spelen. In dit verhaal speel je als Solvieg die haar moeder uit de handen van de Nazi’s wil redden. Dit doe je niet als traditionele soldaat, maar eerder als een sluipend monster in het donker. Solveig weet namelijk haar omgevingen op en top te gebruiken.

Die omgevingen zijn de bossen en toendra’s in Noorwegen die het speelgebied dienen in het Nordlys-verhaal en zijn meer dan alleen een prachtig, realistisch plaatje. De omgevingen worden namelijk ook in het verhaal meegenomen, wat op fantastische wijze naar voren komt wanneer Solveig bijvoorbeeld van vuurkamp naar vuurkamp moet sluipen om de onderkoeling moet bestrijden. De Nordlys War Story laat je dan ook in korte tijd gehecht raken aan de kleine cast aan personages, waarbij je soms zelfs een traantje moet wegpinken.