De Battlefield 5 single player is een groot onderdeel van het nieuwe spel. Met de focus teruggelegd op de Tweede Wereldoorlog is het tijd om verschillende nieuwe verhalen te ontdekken. Wij spraken met Diemer over de nieuwe War Stories en hoe deze zijn ontstaan.

Een goed begin

De Battlefield 5 single player heeft inclusief de proloog vijf verschillende War Stories. De Proloog, Nordlys, Under No Flag, Tirailleur en The Last Tiger, alleen zal die laatste niet speelbaar zijn wanneer de game uitkomt op 20 november. Die komt namelijk pas in december uit, maar toch heb je dus vier verschillende verhalen om te spelen. Als het aan Diemer ligt, kun je het beste beginnen met Tirailleur want dat is op het moment zijn favoriete War Story.

‘Het verandert elke week, maar nu is het Tirailleur want het kwam redelijk laat pas goed samen,’ vertelt Diemer met een lach. ‘In de game zaten alle onderdelen wel, de gameplay was goed en dergelijke maar het klikte nog niet. Ik speelde en had toen het gevoel dat er iets niet helemaal klopte, maar ik wist niet wat precies.

Het was dan ook pas later dat alles goed samenviel volgens Diemer. Hij kan zich namelijk nog precies herinneren wanneer dat was. ‘Er is een punt redelijk in het begin waar je een prachtig landschap ziet,’ glundert Diemer. ‘Ik had het level daarvoor al honderden keren gespeeld, maar toen ik daar liep en dat landschap voor het eerst zag kreeg ik kippenvel.’

“Ik ben trots, maar ik heb het niet echt gedaan.”

Diemer zegt dan ook dat het desbetreffende moment het moment is waar het team het meest trots op is. ‘Ik heb het zelf niet gemaakt, het is een team dat het samen maakt,’ zegt Diemer bescheiden. ‘Iedereen die hieraan gewerkt heeft was fantastisch en het was een geweldig om met ze te werken.’