Graag wil ik eerst even orde op zaken stellen: dit is een persoonlijke hands-on, gebasseerd op een presentatie en speelsessie van ruim een uur. Mijn ervaringen met de Battleborn gameplay hands-on in de co-op multiplayer staan centraal, de singleplayer en competatieve 5v5 multiplayer heb ik helaas nog niet aan mogen raken. Maar daarover volgt ongetwijfeld meer volgende maand tijdens de gamescom in Keulen.

Wat is Battleborn? - Verwarring de kop in gedrukt

Het werd mij de afgelopen weken duidelijk dat mensen in mijn omgeving niet precies weten wat je nou eigenlijk van Battleborn mag verwachten eind van het jaar als de game in de winkels ligt. Ja, het is van de makers van Borderlands, Gearbox. Ja, dat schept verwachtingen. Ja, co-op speelt een belangrijke rol. Maar: zit er ook een singleplayer in de game? Is er een competative multiplayer of kun je alleen samen met vrienden spelen? En wat is nou eigenlijk de storyline?

Laat ik alle verwarring in één alinea de kop in proberen te drukken. In Battleborn vecht een zeer diverse groep helden tegen het kwaad om de laatste ster 'Solus' in het universum te verdedigen. Elk van de 25 speelbare helden hebben hun eigen persoonlijkheid, krachten en wapens, met letterlijk voor ieder wat wils. Kies een held en vecht alleen in de singleplayer, co-op split-screen, of cooperatief via online multiplayer door de verhaallijn. Of vecht online tegen je vrienden in de team-based competitieve multiplayer met maximaal 10-spelers in 5v5 matches in drie verschillende multiplayer modes.

Alles helder? Laten we dan snel verder gaan met mijn Battleborn gameplay hands-on ervaring van de co-op multiplayer modus die ik heb kunnen proberen!