Toen de Xbox One werd uitgebracht aan het einde van 2013 ondersteunde console geen backwards compatibility. Oftewel, je kon de console niet gebruiken om je oude Xbox 360 games op te spelen. Tijdens de E3 gamebeurs in 2015 loste Microsoft dat probleem voor ons op. Via een gratis emulator kun je nu weer een hele hoop Xbox 360 games op je Xbox One spelen en het lijstje hieronder kunnen de fans en wij zeker aanraden.

9. Call of Duty Black Ops

We trappen de backwards compatibility Xbox One top 9 af met de allereerste Black Ops. Deze Call of Duty kwam uit in november 2010 en werd gemaakt door ontwikkelaar Treyarch. Ondertussen zijn er ook al een Black Ops 2 en Black Ops 3, maar fans grijpen blijkbaar toch graag even terug naar dit eerste deel. Niet gek, want de game scoorde maar liefst een 8,5 in onze review.

De game bevat een sterk, enigszins kort verhaal, maar het is vooral het multiplayer gedeelte waar de fans zo van genieten. De multiplayer van Black Ops staat als een huis en daarnaast is de zombie-modus ook een van de meest geliefde modi in de franchise. Wie herinnert zich het rondjes rennen door de Kino der Toten niet? Er zijn genoeg redenen om Call of Duty Black Ops weer een keertje op te pakken.