Ubisoft zit niet stil en komt later deze maand nog met een gloednieuwe game. Atomega is een online multiplayer first-person shooter die exclusief verkrijgbaar zal zijn via het digitale platform Steam. De game speelt zich af gedurende het einde der tijden, wanneer onze eigen realiteit langzaam zijn bestaan verliest. Het enige wat nog leeft zijn Exoforms: post-biologische levensvormen die materie en energie overheersen.

Deze creaties zijn de laatste verwanten van mens en machine. En nu de natuurwetten er langzaamaan ook niet meer toe doen, vechten de Exoforms voor plezier en dominantie maar in een arena aan de rand van totale destructie. In potjes met maximaal acht spelers om de grootste massa te verzamelen. Wie aan het eind van een tien minuten durende match het grootst is, wint de ronde.

Vanzelfsprekend kun je elkaar toetakelen om massa van elkaar te stelen, wat voor hectische gameplay zorgt. De game is ontwikkeld door Reflections, waarbij de insteek hetzelfde ligt als bij bijvoorbeeld Grow Home en Grow Up. Atomega moet spelers een verrassend concept voorschotelen dat hen moet verbazen en constant nieuwe evaringen biedt. De game is makkelijk op te pakken, maar om echt goed te worden dien je veel te oefenen.

Atomega reveal toont ook gelijk releasedatum

De Antomega reveal is nog maar net geweest, maar de releasedatum voor de game is al vrij vlot. De first-person shooter ligt namelijk vanaf 19 september al in de digitale winkelrekken voor een prijs van tien euro. Geïnteresseerden hoeven daardoor niet lang te wachten voor ze daadwerkelijk met de game aan de slag kunnen. De eerste beelden van Atomega kun je bovenaan dit artikel vinden in de eerste trailer voor de game.