De Assassin's Creed serie is er één van subtiele (en minder subtiele) referenties naar zichzelf en andere franchises, maar ook mythes komen aan bod. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan de Headless Horseman die je in de bossen van Assassin's Creed III tegen kan komen, maar ook de befaamde "It's me, Mario" begroeting uit de Mario games van Nintendo heeft de revue gepasseerd.

Kortom, Ubisoft weet in Assassin's Creed wel de nodige easter eggs en andere verwijzingen te stoppen. In Assassin's Creed Origins, de nieuwste telg in de serie, is dat niet anders.Daarom hebben wij de top 5 Assassin's Creed Origins easter eggs op een rijtje gezet. We trappen af met:

5. Eenhoorn als paard

In Assassin's Creed Origins moet hoofdpersoon Bayek natuurlijk wel mobiel zijn en daarvoor heeft hij zijn trouwe paard. Wist je dat je die kunt verwisselen voor een kameel of zelfs een eenhoorn? Voor laatstgenoemde moet je zogenaamde Helix Points, die je kunt verdienen met speciale missies of door ze te kopen met echt geld, inwisselen. Zeker één van de leukere Assassin's Creed Origins easter eggs.