Er zijn uiteraard een aantal duidelijke verschillen tussen Odyssey en Origins die meteen in het oog springen, zoals een andere setting en assassins. Die slaan we over in deze Odyssey tegen Origins special. We bespreken alleen de veranderingen die je niet kan zien op de voorkant van het doosje.

Je eigen keuzes in conversaties

Je kent het vast wel. Je zit middenin een gesprek in een game en een belangrijk moment komt langs, waarop de protagonist een keuze maakt die jij zelf nooit zou hebben genomen. Dat is met Assassin’s Creed Odyssey verleden tijd, want je kan nu eindelijk zelf bepalen welke keuze je neemt op beslissende momenten.

Die keuzes kunnen gaan over hoe je een gesprek aangaat met iemand, bijvoorbeeld door boos op je gesprekspartner te worden over een bepaalde actie of je juist met diegene wilt gaan flirten. De keuzes kunnen ook grote impact hebben, zoals het vermoorden of laten leven van een karakter. En welke keuzes je hierbij maakt kunnen grote gevolgen hebben voor de rest van de game, op de korte en lange termijn. Een groot verschil met Origins, waar je wel veel praatte met mensen, maar je niet kon ingrijpen op sleutelmomenten waar Bayek volgens jou een verkeerde beslissing maakte.