Er zijn verschillende onderdelen van het Mercenary-systeem die toelichting verdienen. Zo is het belangrijk om te weten hoe je het in de Assassin's Creed Odyssey gameplay terug gaat vinden en wat je er allemaal mee kunt. Dat en nog veel meer kun je ontdekken zodat je alvast duidelijk weet wat voor nieuws je te wachten staat.

Assassin's Creed Odyssey Mercenary systeem bevat premiejagers

Het basisprincipe van het nieuwe systeem dat de Assassin’s Creed Odyssey gameplay anders maakt dan de rest is dat slechte daden nu flinke gevolgen hebben. Elke keer dat je bijvoorbeeld iets steelt in een dropje of een vredelievende dorpsbewoner vermoordt, wordt dat opgemerkt en heeft dat gevolgen. Het zorgt er namelijk voor dat een meter oploopt die je rechtsonderin het beeld kunt zien.

Wanneer deze meter een bepaald punt heeft bereikt, wordt er een prijs op je hoofd gezet door het volk en zal er dus ergens in de wereld een premiejager op je komen jagen. Dit heeft zowel zijn voordelen als nadelen, want het zijn goede gevechten om mee te oefenen. Daarnaast zorgen ze voor flinke beloningen waardoor je nieuwe wapens en een betere uitrusting kunt krijgen.