Op deze manier haal je de bioscoop in huis! - Tech Thursday

Article
donderdag, 24 juni 2021 om 18:30
pathe thuisf1621347032
Met alle streamingdiensten wil je natuurlijk in eigen huis zoveel mogelijk de bioscoop-ervaring hebben. Daarom vertellen wij je deze Tech Thursday hoe je de bioscoop in huis kan halen.
Wie wil nou niet een bioscoop in huis hebben? Bioscopen geven doorgaans nog steeds de ultieme ervaring om een film te beleven. Nou is het nadeel van bioscopen wel vaak dat ze maar een selectie aan films hebben en dat ze alleen voor speciale evenementen series tonen. Daarom is het toch fijn als je de bioscoop in huis kan halen zodat je oudere films en nieuwe series gewoon gelijk in de ultieme ervaring mee kan maken. We beginnen deze Tech Thursday met het belangrijkste onderdeel van allemaal, het scherm.

Een 4K-scherm voor het beste beeld

Het scherm is misschien wel één van de belangrijkste onderdelen van een bioscoop en dus ook voor een bioscoop in huis. Natuurlijk wil je dan ook wel voor goede scherpte en een hoge resolutie gaan, dus een 4K OLED ligt best wel voordehand. Nou hoeft het niet per definitie een groot scherm te zijn, maar als je toch de ervaring een beetje wil nabootsen kan het geen kwaad om een wat steviger scherm uit te zoeken. Gelukkig is er momenteel een 65 inch LG 4K OLED TV te koop bij Media Markt met nog wat lekkere korting vanwege de 'BTW, weg ermee!' dagen.
lg soundbarf1624539615

Een soundbar met Dolby Atmos

Het geluid van een bioscoop kan je nooit echt volledig nabootsen, maar met een soundbar met Dolby Atmos haal je toch een beetje de bioscoop in huis. Dolby Atmos zorgt er namelijk voor dat de audio uit de soundbar wat ruimtelijker wordt, wat bevordelijk is voor de algehele bioscoop-ervaring. Gelukkig heeft LG hier ook een goede soundbar voor in huis en die kan je nu toevallig ook met wat korting krijgen bij Coolblue.
food snack popcorn movie theater 33129f1592921792

Meer popcorn dan je ooit op kan

Wil je de bioscoop in huis halen, dan zal je ook een popcornmaker ergens moeten scoren. Gelukkig is popcorn zelf maken iets goedkoper dan het in de bioscoop halen en dus kan je nog veel grotere porties nemen dan je normaal al doet. Als iemand wil zeggen dat het slecht voor je is, dan herinner je die persoon er gewoon vriendelijk aan dat popcorn eigenlijk gewoon mais is. Popcornmakers hoeven gelukkig ook geen half fortuin te kosten, Gadgy zorgt dat je al voor een paar tientjes zelf aan de slag kan met het maken van de ultieme filmsnack.
the witcher netflixf1623661902

Meer streamingdiensten dan je lief is

Ten slotte moet je natuurlijk ook wel films of series kunnen kijken om echt de bioscoop in huis te halen, want zonder content heb je niks aan al die mooie spullen. Gelukkig zijn er ontzettend veel streamingdiensten die je kunnen voorzien van een gigantische collectie aan films en series. Natuurlijk heeft bioscoopketen Pathé een eigen platform genaamd Pathé Thuis, maar je kan ook nog terecht bij Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en nog vele anderen. Soms zie je door de series echt de films niet meer.

Tech Thursday: de bioscoop in huis

Hopelijk heb je met deze Tech Thursday daadwerkelijk de bioscoop in huis weten te halen, zelfs al zal het niet letterlijk de ervaring zijn die je in een daadwerkelijke bioscoop krijgt. Na je filmavond zal je alleen wel de popcornkruimels op moeten ruimen en daar is een steelstofzuiger eigenlijk wel een lekker praktisch apparaat voor. Als je nou toch een beetje twijfels over die LG OLED TV en nog even wil kijken naar alternatieven, hier hebben we nog een lijstje voor mooie TV's om volop van te genieten.