XGN Doe Mee: Wie is je favoriete Pokémon en waarom?

    Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? We hebben weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht en uiteraard is de winnaar van afgelopen week bekend.

    Vorige week vroegen we wat jullie van het prijskaartje van de 3DS vonden. De verwachte prijs van 250 euro was volgens de meesten onder jullie veel te duur. De redenen hiervoor verschillen sterk, sommigen vinden dat 3D-beelden slechts een hype zijn, terwijl anderen niet kunnen leven met een batterij die 'slechts' vijf uur meegaat. DominusNL maakt het punt dat Nintendo wel eens erg snel met een verbeterde 3DS op de markt zou kunnen komen. Hij verwoordde zich het best en is daarom onze winnaar van vorige week.

    De Pokémon franchise blijft geweldig goed verkopen en in maart mogen we dan ook Pokémon Black en Pokémon White in de winkels verwachten. Dat is echter niet alles, want gisteren kregen we te horen dat er alweer enkele andere Pokémon games in de maak zijn. De Pokémon franchise zal bij de meeste lezers heel wat nostalgie opwekken. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Wie is je favoriete Pokémon en waarom?

    Hoewel ik ondertussen Pokémon Black alweer heb besteld, blijf ik een fan van de allereerste 150 Pokémon. Dit heeft waarschijnlijk te maken met een portie nostalgie en het feit dat de franchise zichzelf toen serieuzer nam. Onlangs ontdekte ik een Pokémon waarbij ik mijn wenkbrauwen moest optrekken, Probopass. Een wezen met een grote neus dat lijkt weggelopen van de Paaseilanden. Mijn favoriet blijft Gyarados, een supersterke Pokémon die in zijn eerste vorm niet eens één krachtige aanval kan uitvoeren.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.