Wat te doen in GTA 5? - De leukste bezigheden buiten het verhaal

  Grand Theft Auto 5 is een joekel van een game en uitgespeeld raken duurt een hele poos. Begin je je een beetje te vervelen in de game? Dan hebben wij een top 5 voor jullie om de vraag 'Wat te doen in GTA 5?' te beantwoorden.

  Grand Theft Auto 5 kwam voor het eerst uit in 2013, maar het blijft een ontzettend populaire game. We gaven eerder al een aantal redenen waarom de populariteit van de game blijft aanhouden, en vullen dat nu aan met een lijstje van leuke dingen die je kunt doen in GTA 5. Doe jij deze dingen wel eens in GTA 5?

  5. Ga op een joyride in een jet

  De wereld van Grand Theft Auto 5 is enorm en erg divers. Als je je verveelt, kun je een jet nemen bij een luchthaven en de wereld door de lucht verkennen. Op je gemak vlieg je over de stad, de bergen en zee van San Andreas. Heerlijk relaxend!

  Mocht je pas beginnen met Grand Theft Auto 5 of gewoon nooit de moeite hebben genomen om te vliegen, dan kun je bij de luchthaven van Los Santos eerst een vliegbrevet halen. Door verschillende trainingprogramma's te doorlopen leer je de kneepjes van het vliegen onder de knie te krijgen. Het duurt even, maar dan kun je het ook echt en dan vlieg je ook niet iedere keer te pletter als je een vliegtuig binnen stapt. Daar zullen je vrienden je ook dankbaar voor zijn als je ooit de piloot zou zijn in GTA Online.

  Natuurlijk hoef je niet per se een rustig ritje te maken met een vliegtuig. Het is ook leuk om te proberen om onder iedere brug door te vliegen in de game. Als dat lukt speel je nog een achievement of trophy vrij ook. Het is ontzettend bevredigend om door de soms erg nauwe doorgangen te vliegen zonder te crashen en dat is dan ook een van de dingen die we graag doen in GTA 5.

  4. Zwemmen met haaien

  Als je Grand Theft Auto 5 speelt, ben je niet beperkt tot het land en de lucht. De wereld van Los Santos is omringd door een oceaan en er zijn ontzettend veel dingen te doen in het water. Natuurlijk kun je een bootje kapen en als een piraat de wateren onveilig maken, maar het meeste plezier valt onder water te beleven.

  Grand Theft Auto 5 zit onder meer vol met een grote diversiteit aan waterdieren en die in hun natuurlijke habitat tegenkomen is een speciale ervaring. Vooral als je nietsvermoedend opeens een haai langs ziet zwemmen schiet je hart meteen naar je keel. In het water ben je zwaar in het nadeel en zo een haai lust wel een hapje mensenvlees. Hoe lang weet jij te overleven tussen de haaien?

  Riskeer je liever niet je leven in het water dan kun je met een submarine op zoek gaan naar de vele geheimen van de onderwater wereld. Wist je dat je een UFO kunt vinden in het water bij Paleto Bay? Deze is hier gecrasht en ligt er om gevonden te worden door een oplettende duiker.

  Je vindt daar ook lijken van slachtoffers van een seriemoordenaar mocht je daar meer interesse in hebben. Als je goed op zoek gaat (op Google) dan kun je ook locaties vinden van onder andere een gigantisch walvisskelet, legervoertuigen, het luik naar de bunker van Lost en een koffertje met geld.

  3. Ga lekker sporten

  Je hoeft niet altijd grof geweld te gebruiken tijdens het spelen van Grand Theft Auto 5. Je kunt ook even lekker gaan sporten. Speel een potje golf, of sla een balletje op de tennisbaan en als je liever heel vaak op dezelfde knop drukt dan is de triatlon wel wat voor jou. Daar kun je op de sprintknop blijven drukken om sneller te zwemmen, fietsen en rennen.

  Golf is verrassend diepgaand in Grand Theft Auto 5. De besturing werkt als iedere andere golfgame waarbij je rekening moet houden met de wind, de golfclub en de manier waarop je de bal raakt. Het is nog een hele uitdaging om niet boven het gemiddelde uit te komen als je de achttien banen afgaat. Golf is het leukste als je he samen speelt met je vrienden in GTA Online.

  Tennis is ook een leuke bezigheid, vooral nu er vrijwel geen goede tennisgames meer uitkomen. Het is een arcadeversie van de sport dus heel diepgaand is het niet, maar het is net zo goed een leuke afwisseling van de chaos van het dagelijkse GTA leven. Door te sporten kun je ook de statistieken van je karakter omhoog halen, dus het is nog goed voor je ook.

  2. Met je crew heists voltooien

  Het heeft een poosje geduurd, maar heists zitten in Grand Theft Auto 5. Met een groep van vier personen kun je gecompliceerde missies voltooien en een grote buit binnenhalen. Een heist bestaat uit een aantal voorbereidende missies en een grote finale waarin alles op zijn plaats valt.

  Degene die een heist begint is de leider en maakt de beslissingen met betrekking tot de heist. Als leider krijg je het grootste deel van de opbrengst, maar je krijgt tussendoor geen inkomen van de voorbereidende missies. Het leuke aan de leider zijn is dat je de crewleden goed moet behandelen, want anders komen ze in opstand en stelen ze jouw geld.

  Er zijn vijf heists beschikbaar in GTA Online en vijf heists in de singleplayer.

  1. Cheats

  Wat zou een Grand Theft Auto game zijn zonder cheats? Oke, waarschijnlijk zou het nog steeds een fenomenale serie zijn, maar het zou zeker iets minder leuk zijn. Cheats voegen zoveel plezier toe dat we ze op de eerste plek noemen tussen de leukste dingen om te doen in Grand Theft Auto 5.

  Met cheats kun je onder meer de zwaartekracht extreem laag zetten. Als je de lucht inspringt kun je eerst een paar salto's maken voordat je weer op aarde terecht komt. Stunten met auto's en BMX-fietsjes wordt daardoor nog leuker dan het al is.

  Het leukste blijft om cheats te combineren om de groots mogelijke chaos te creëren. Gebruik een cheat om geen schade te kunnen krijgen, verander je vuisten in explosieven en zet je Wanted-level op vijf sterren. Met de cheat om super hoog te kunnen springen erbij kun je een ultieme superslechterik zijn. De politie maakt geen schijn van kans!

  Eerder maakten wij al een special met daarin de leukste GTA 5 cheats.

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.