Wat mogen we verwachten van The Handmaid’s Tale seizoen 4?

  The Handmaid’s Tale kent op dit moment drie seizoenen en het einde van seizoen 3 is ronduit shockerend. Voor iedereen die vol spanning zit te wachten hoe de serie verder gaat na de enorme cliffhanger is er goed nieuws: seizoen 4 komt nog dit jaar uit. Wij vertellen je wat je van The Handmaid's Tale seizoen 4 mag verwachten.

  Hulu

  Let op! Dit bericht bevat spoilers voor The Handmaid's Tale seizoen 3.

  Het vierde seizoen van The Handmaid's Tale is volop in productie en gaat ongetwijfeld licht schijnen op veel onbeantwoorde vragen uit seizoen 3.

  June in de problemen

  Aan het einde van het derde seizoen zagen we hoe Offred ofwel June (Elisabeth Moss) de revolutie ontketent en strijdvaardiger dan ooit is. Tijdens de chaos weet June 52 kinderen te redden die zo naar Canada kunnen vluchten in een vliegtuig. June blijft zelf achter en komt in een vuurgevecht met een bewaker terecht. Hoewel zij de bewaker weet te verwonden, raakt ze zelf ook zwaar gewond. Een bloedende June wordt uiteindelijk door andere handmaids weggedragen, waardoor je de vraag hebt of ze het uberhaupt wel overleeft.

  Of June levend uit de strijd is gekomen, komt ongetwijfeld aan bod in seizoen 4. Als ze het al overleeft is er altijd nog die tweede vraag. June wordt wel door medeslachtoffers (andere handmaids) weggedragen, maar wie daarvan is precies te vertrouwen? Voor hetzelfde geld valt June straks weer in handen van het regime en als dat gebeurt zullen de consequenties niet mals zijn.

  Hulu

  Commander Lawrence

  Commander Lawrence (Bradley Whitford) is namelijk ook achtergebleven in Gilead. Van hem is eigenlijk nog steeds onduidelijk aan wiens kant hij nou staat. Hij is een kommandant in Gilead en het hoofd van een vooraanstaand huishouden (al is zijn vrouw dood) en daarnaast lijkt het erop dat hij lid of van de Sons of Jacob. Daarnaast zijn zijn acties dusdanig verwarrend dat hij ook zomaar eens een lid van het verzet kan zijn.

  Waarom is Lawrence in Gilead gebleven? Gaat hij June weer helpen, dit keer misschien door te voorkomen dat ze niet aan de wand komt te hangen?

  Hulu

  Canada en Chicago

  The Handmaid's Tale seizoen 4 zal naast alle ellende in de voormalige Verenigde Staten ongetwijfeld ook aandacht besteden aan Canada. Hier zagen we in seizoen 3 al veel van, maar er zijn nog veel losse eindjes. De bevrijde kinderen landden in de laatste aflevering van het seizoen veilig en wel, maar dat wil niet per definitie zeggen dat ze ook daadwerkelijk in veilige handen zijn.

  Canada is misschien wel een gebied buiten het vreselijke regime waar June zich bevindt, maar overal in de dystopische wereld schuilt gevaar. Ook voor de kinderen.

  Intussen is er in Chicago ook nog van alles aan de hand in The Handmaid's Tale. Deze plek zal zeker in seizoen 4 aan bod komen, want hier is Nick druk tegen de rebellen aan het vechten. Zijn rol in het verhaal moet nog gespeeld worden en zijn relatie met June zal uitgediept worden. Zou Nick echt verliefd zijn op haar of is het allemaal een truc voor het grote goed?

  We gaan het in seizoen 4 zien.

  Hulu

  Serena en Fred

  Een andere verhaallijn die we in The Handmaid's Tale seizoen 4 verder zullen volgen is die van Serena en Fred. Zij zitten nog steeds in hun luxe gevangenis. In seizoen 3 stond Serena op het punt om uit haar gevangenschap te mogen vertrekken, maar Fred heeft haar verraden bij Tuello. Hierdoor is Serena in een behoorlijk lastig parket gebracht.

  De kans is behoorlijk groot dat ze dus nog een hele tijd in haar besloten omgeving moet blijven. Daarbij kan het zomaar zijn dat de gevolgen voor Serena groter zullen zijn dan alleen een langer verblijf. Lijfstraffen zijn namelijk niet vreemd in The Handmaid's Tale.

  The Handmaid’s Tale dit jaar nog te zien

  Er is genoeg om naar uit te kijken in The Handmaid's Tale seizoen 4. Het vierde seizoen zal sneller bij ons zijn dan verwacht. Warren Littlefield, producent van The Handmaid’s Tale, heeft aan TV Guide laten weten dat er druk gewerkt wordt aan seizoen 4. De opnames van het vierde seizoen zijn op 2 maart begonnen en naar verwachting kunnen we in de herfst al de nieuwe afleveringen bekijken. Het vierde seizoen van de serie zal uit tien afleveringen bestaan en daarbij niet het einde van de serie betekenen. Een officiële releasedatum van seizoen 4 van The Handmaid’s Tale is nog niet bekend.

  Voor iedereen die de serie nog niet kent, was er eerder deze maand ook goed nieuws. Oorspronkelijk kwam de serie uit voor Hulu en deze was alleen bij KPN, Ziggo Movies en Series en Videoland te zien. Vanaf 8 juni komt de serie ook naar FOX. Van de eerste twee seizoenen zal de zender vanaf dan elke week een dubbele aflevering uitzenden op maandag tussen 21.00 uur en 23.00 uur. Vanaf dan kan iedereen op tv de heftige gebeurtenissen van Offred (Elisabeth Moss) en de andere dienstmaagden volgen.

  Dit artikel is op 12 juni 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.