Wat is eigenlijk de duurste gamestoel ooit?

Article
dinsdag, 28 mei 2024 om 20:00
Gamen is ontspanning, dus je moet natuurlijk wel lekker kunnen zitten. Daarvoor is de gaming chair bedacht. Maar wat is eigenlijk de duurste gaming chair die er is?
Goedkoop is duurkoop, wordt wel gezegd. In het geval van een stoel is dat ook zo gek nog niet. Het lijkt misschien niet zo zinvol om veel geld uit te geven aan een stoel. Maar als je uren per dag ergens in zit, kan het maar beter geen goedkope troep zijn.
Sommige stoelenmaker gaan er alleen wel erg ver in. Er zijn zelfs gamestoelen op de markt waarvoor je net zoveel betaalt als voor een kleine verbouwing. Wat voor stoelen zijn dat zoal?

Imperator Works GM-520 

De allerduurste gamestoelen nemen vaak een vorm aan die een beetje afwijken van het standaardbeeld van een gamestoel. Je denkt waarschijnlijk al snel aan iets dat redelijk lijkt op een bureaustoel, maar dan met een smalle hoge rug en misschien een kussentje voor je onderrug. In het allerduurste segment kijk je al snel naar installaties die uit een sci-fi film lijken te komen.
Neem bijvoorbeeld e SK GM520n van Imperator Works. Deze stoel moet een ruime 4000 dollar kosten. Maar goed, daarvoor krijg je dan ook niet alleen een stoel, maar een hele behuizing waar ook je monitor aan wordt opgehangen. In feite heb je je hele battlestation in één aankoop.
acer predator thronos air gaming cavef1709295036

Predator Thronos Air

Als je dacht dat een ruime 3000 dollar veel was, dan hebben we slecht nieuws. Dat was niet de duurste gaming chair ooit. Acer gaat er ruimschoots overheen met de Predator Thronos Air. Een tijdje geleden werd die voor een slordige 9000 euro bij bol aangeboden.
Ook dit is een hele ombouw die je meteen van een heel battlestation voorziet. Behalve een bureau en een monitorarm zit er ook een bekerhouder, en een usb-hub in dit bakbeest. Wat er op bol stond, was bovendien exclusief stoel. Met stoel ga je snel richting de 15.000 euro. Je vindt het totaalpakket dan ook niet zomaar in de winkel.

ErgoQuest

De Predator Thronos Air is de duurste gamestoel die we konden vinden die ook als gamestoel wordt verkocht. Maar er zijn stoelen met vergelijkbare mogelijkheden die nog duurder worden verkocht. Het bedrijf ErgoQuest specialiseert zich bijvoorbeeld in werkstations voor PC’s.
De stoelen van ErgoQuest zijn erg vergelijkbaar met de gaming stations hierboven, bijvoorbeeld door hun bureaubladen, monitorbevestigingen en de optie om ze flink te kantelen. Maar de afwerking heeft niet die gamer-uitstraling die je van veel gamestoelen gewend bent. ErgoQuest richt zich namelijk eigenlijk niet op gamers, maar op mensen met beperkingen of pijnklachten.
Dat neemt niet weg dat je er één zou kunnen gebruiken als gaming chair. Maar de stoelen worden gemaakt op bestelling en op maat. De duurste variant heeft een startprijs van bijna 12.000 dollar en valt waarschijnlijk veel duurder uit. Als het je alleen om een comfortabele stoel om te gamen gaat, is dit misschien net een brug te ver.