Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (Week 4)

News
zondag, 30 januari 2022 om 14:00
pokemon legends arceus screenshot 15f1643379368
Het was een aardige week om van games of film te houden. De bioscopen waren weer open en er zijn wat mooie games uitgekomen. Daar hebben we ons dan ook zeer mee vermaakt. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Luuc

Uitgespeeld: -
Gekocht: Pokémon Legends: Arceus
Gekeken: -
Deze week heb ik Pokémon Legends: Arceus gekocht en ben ik gelijk op de ochtend van release in de game gedoken. Tot mijn grote verbazing kwam alleen diezelfde dag de reviewcode binnen voor Horizon Forbidden West en die ga ik onder handen nemen. Dat betekent dat mijn avontuur in Hisui even zal moeten wachten omdat ik met Aloy op stap ga. De review van Horizon Forbidden West kun je op 14 februari lezen, dus houdt de site in de gaten!

Ralph

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: The King's Man
Toen de bioscopen eindelijk weer open gingen, ben ik meteen naar de dichtstbijzijnde gegaan om daar The King's Man te kijken. De originele films vond ik namelijk geweldig - met name de eerste - dus een prequel met Ralph Fiennes in de hoofdrol wilde ik dan ook zeker checken.

In The King's Man zien we de oprichting van Kingsman en dat is nodig ook. Een geheime organisatie zit namelijk achter het veroorzaken van de Eerste Wereldoorlog, die dienst doet om hun uiteindelijke doel te bewerkstelligen. Het ledenbestand van de organisatie kent bovendien bekende historische figuren zoals Rasputin, onze eigen Mata Hari en Vladimir Lenin. Met name Rasputin (Rhys Ifans) steelt de show met zijn optreden en zijn scènes zijn dan ook de hoogtepunten in de film. Helaas weet The King's Man niet altijd dezelfde kwaliteit te leveren, maar ik heb mij alsnog zeer vermaakt en de film is zeker een aanrader voor fans van de originele Kingsman-films. En met een beetje mazzel komt er zelfs nog The King's Man 2.

Chris

Uitgespeeld: Uncharted: Legacy of Thieves Collection
Gekocht:
Gekeken: Upload
Upload stond al een tijdje op Amazon Prime, maar wordt nu extra gepromoot. Ik wist eerst niet waarom, maar er blijkt een tweede seizoen van te verschijnen in maart. Dat is maar goed ook, want dit eerste seizoen eindigt met een flinke cliffhanger en een hoop losse eindjes. Niks ergers dan een show die gecanceld wordt terwijl de cliffhanger nog niet opgelost is! Upload is een komische science fiction serie waarin mensen zich kunnen laten uploaden naar een virtuele wereld waar ze virtueel verder kunnen leven.
Dit gebeurt ook Nathan, als hij te vroeg komt te overlijden. Het 'leven na de dood' wordt gerund door een commercieel bedrijf. Dat betekent in-app purchases en glitches. Nu heeft Nathan zelf geen cent te makken en staat hij volledig onder controle bij zijn vriendin, die alle rekeningen moet betalen. Dan wordt Nathan ook nog eens verliefd op zijn Engel, de operator die hem in het Afterlife begeleidt.
Upload is regelmatig (maar niet altijd) grappig en verzuimt om zijn tien afleveringen te gebruiken om het plot echt voort te stuwen. De afleveringen verzanden daarvoor te vaak in world building en de opbloeiende romance tussen Nathan en zijn Engel, terwijl er veel grotere verhaallijnen blijven liggen. Toch heeft de serie voldoende te bieden voor een tweede seizoen, ik ben benieuwd of ze de vaart er dan een beetje in gaan krijgen.
Verder heb ik de Uncharted: Legacy of Thieves Collection op de PS5 mogen spelen en oh, wat ziet dat er toch lekker uit in full 4K. De review kunnen jullie inmiddels op de site vinden.
2022 01 25 pokemon legends arceus jubilife nightf1643122846

Marcus

Uitgespeeld: Pokémon Legends: Arceus
Gekocht: -
Gekeken: -
De afgelopen tijd heb ik me flink op Pokémon Legends: Arceus gestort, want ik mocht de game reviewen voor XGN. Op basis van wat ik voor ik begon van de game gezien had was ik beetje huiverig voor het eindresultaat, maar dat was niet terecht. Het klopt dat er mooiere Switch-games op de markt zijn, maar wat speelt Pokémon Legends: Arceus lekker weg.
Pokémon vangen is je belangrijkste bezigheid, dus het kan zijn dat je weinig uit deze game haalt als je altijd precies vangt wat je wil hebben, je vooral met gevechten en de metagame bezighoudt en de Pokédex meestal een beetje laat voor wat het is. Maar het vechten viel zeker ook niet tegen: het was opvallend strategisch en de quality of life features gaan eens niet ten koste van de moeilijkheid. Als je meer wil weten staat de review sinds woensdag online.

Populair Nieuws