Wanneer komt de iPhone 13 release?

Article
zaterdag, 11 september 2021 om 11:00
iphone 13 geruchtf1631013308
September is natuurlijk de maand waarin de schoolbanken jaarlijks weer open gaan, maar tevens is het de maand waarin we ons ieder jaar opmaken voor een iPhone release. Vorig jaar lag het allemaal net wat anders door het coronavirus, maar dit jaar lijkt de iPhone 13 release gewoon in september te zijn. Wanneer komt de iPhone 13 release? Wij zetten de feiten, fabels en geruchten op een rijtje voor je.
Dat er een iPhone verschijnt in september was tot en met 2019 eigenlijk een garantie. Jaarlijks werd begin september een Apple Event opgezet waarin het nieuwste toestel van Apple onthuld zou worden met een iPhone 13 release kort daarna. Vrijwel altijd diezelfde maand verscheen de telefoon nog.

iPhone 13 release ook in oktober?

2020 bracht daar alleen verandering in door het coronavirus. De iPhone 12 kwam namelijk pas in oktober 2020 uit, een maandje later dan normaal. De telefoon zelf werd ook later onthuld. Het uitstel kwam vooral doordat de telefoon op de productieband niet tijdig in gereedheid kon worden gebracht.
iphone 12 1f1603361599
Dat het vorige model in oktober verscheen kan dan ook gevolgen hebben voor de iPhone 13 release. Zo stelden analisten vorig jaar na de release van de iPhone 12. Het model uit 2020 zou namelijk korter op de markt zijn als de volgende telefoon gewoon weer in september zou verschijnen.
Apple zou haarzelf in de voet schieten om de release weer te vervroegen naar september. Tenminste, voor de iPhone 12 zou dat het geval zijn. Toch zou er nog een ander voordeel zitten aan een verlate iPhone 13 release.
Hierdoor zou Apple namelijk de vraag naar het nieuwe model opschroeven. Dit bleek voor de iPhone 12 namelijk ook het geval te zijn (en ook bij de PlayStation 5 is het zichtbaar). Het ontstaan van schaarste laat de vraag alleen maar toenemen, dus fans wat langer laten wachten op de iPhone 13 heeft z’n voordelen.
iphone 11 pro review 1f1570014523

In de wandelgangen

Toch lijkt dit niet de richting te zijn die Apple op gaat. Volgens recente geruchten komt de iPhone 13 gewoon in september uit namelijk. De tijdlijn komt er volgens tech analist Daniel Ives zo uit te zien:
  • iPhone 13 event en aankondiging: 14 september
  • iPhone 13 pre-order: 17 september
  • iPhone 13 release: 24 september
Let alleen wel op dat het hier gaat om de informatie van een analist en niet van Apple zelf. Aan de plannen kan dan ook nog gesleuteld worden, wat de tijdlijn mogelijk iets veranderd. Ook heeft Apple in het verleden haar evenementen op woensdagen gehouden, waardoor alle data hierboven mogelijk een dagje opschuift. Een korreltje zout achter de hand houden valt dan ook, tot Apple zelf officieel meer informatie verstrekt, aan te raden.

Meer details over de iPhone 13

Wil je nou meer weten over de iPhone 13? Dan hebben we goed nieuws voor je. We hebben namelijk alle geruchten rondom de nieuwste iPhone alvast voor je op een rijtje gezet. Houd daarnaast de website in de gaten voor de laatste nieuwtjes over de nieuwe telefoon van Apple.

Populair Nieuws